Ciabatta

ciabatta

Deilig til frokost og  herlig til lunsj – eller som tilbehør til matretter der du har lyst til å servere godt brød ved siden av – det er humlehage-ciabatta det!

Dette er mine humlehage-ciabatta – og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har bakt disse sprø duftende godsakene her på kjøkkenet!

Hvis du følger oppskriften til punkt og prikke, så blir de alltid vellykket og de egner seg veldig godt til frysing – så de er gjerne innom fryseren en liten tur.. men kommer kjapt ut igjen for å bli spist opp!

Fryste ciabatta varmer jeg alltid litt i stekovnen før servering – for da får de tilbake den gode, sprø skorpen.

ciabatta2

Ingredienser:

2 kg hvetemel

4 ts salt

2 pk tørrgjær

8 ss olivenolje

1,2 l  lunkent vann

Framgangsmåte:

Fyll alt det tørre opp i eltemaskinen. Fyll på med lunkent vann. Mål nøyaktig, da skal deigen bli smidig og slippe bakebollen så vidt – uten å virke for fast.

Deigen heves i bakebollen til dobbelt størrelse.

Ta litt olivenolje og smør oljen med hånden din utover benken der du skal bake ut ciabattaene. Tøm deigen ut, og del opp i 32 biter. Trill ut litt avlange ciabatta som du fordeler på to bakebrett med bakepapir på.

Etterhev ciabattaene til nesten dobbelt størrelse. Skjær et snitt i dem med en sylskarp kniv hvis du vil, og spray vann oppå ciabattaene før du setter dem inn i ovnen.

200 grader/15-20 minutter/midt i ovnen

Følg med under stekingen – fordi ovnene er så forskjellige, kanskje 17-18 minutter er nok i din ovn?

Humlehage-ciabatta skal være lyse og lette.

Når ciabattaene er ferdig stekte, så legger du dem på ei bakerist og strør hvetemel over mens de avkjøler seg.

ciabatta1

 

Leave a comment