Grove ostesmørbrød er nydelig kveldsmat når du er sulten og det egentlig er altfor seint å begynne å styre på kjøkkenet med matlaging!
For disse ostesmørbrødene er raske å lage – vi bruker alltid hverdagsbrødet vi har tilgjengelig i farten – gjerne grovt, og hvis du ikke har friske urter så kan du selvfølgelig bruke tørkede.
Ingredienser:
Grove brødskiver
smør
tomat
agurk
eventuelt spekeskinke
salt
pepper
div urter som f eks basilikum, timian og oregano
cheddarost eller norvegia
Slik gjør du:
Sett stekovnen på 200 grader.
Skjær opp brødskiver og legg dem på et stekebrett. Smør skivene. Legg spekeskinke på brødskivene, eller kun tomatskiver hvis du vil ha dem vegetariske. Skjær opp tomater i tykke skiver og fordel 2-4 tomatskiver på hver brødskive. Strø på litt salt og pepper. Legg på de urtene du vil bruke og tilslutt rause osteskiver av yndlingsosten!
Varmes midt i ovnen til osten bobler litt og smørbrødene er passe gylne – det tar ca 10-15 minutter.
Ta brettet ut av ovnen, legg på agurkskiver og server de urteduftende ostesmørbrødene med en gang!
Lykke til med grove urteduftende ostesmørbrød!