Har du kjøpt et glass med oliven – men så synes du plutselig at disse olivenene er litt kjedelige?
At de virker smakløse og ikke så spennende å sette på tapasbordet?
Da går det fint an å piffe dem opp litt!
Tøm olivenene i et dørslag og sil godt av laken de ligger i.
Oliven Surprise
Ta fram hvitløk, olivenolje og fersk eller tørket chili.
ca 150 gr oliven eller et lite glass
2 pressede hvitløksbåter eller mer etter ønske
1 tørket chili eller 1/2 – 1 fersk rød chili uten frø – mer eller mindre etter ønske
2 dl extra virgin olivenolje
Fremgangsmåte:
Legg avsilte oliven i ei skål. Press hvitløken over, smuldre den tørkede chilien eller hakk den røde ferske chilien uten frø – så blander du alt sammen med din aller beste olivenolje.
Her ser du mine Oliven Surprise!
Nå skal de stå å godgjøre seg noen timer i kjøleskapet – kanskje en dag eller to også – det går helt fint .
Å piffe opp kjedelige oliven er noe du kan utvikle etter din egen smak og fantasi! Du kan også bruke urter hvis du ikke liker hvitløk – men husk alltid GOD olivenolje!
Jeg setter olivenkrukka på bordet sammen med maten – og det er ideelt med ei olivenskje – det er ei skje med litt langt skaft og et lite hull i – slik at oljen renner godt av.
Her ser du at jeg har allerede sølt litt olje på sløyfa..men det behøver ikke være perfekt!
Bare det smaker godt!