Sommereplekake med mynte

046

Eplekake med mynte er smaken av sommer!

Det er utpå sommeren når mynten står mørkegrønn og duftende i hagen at jeg bruker å lage denne eplekaken!

Det kan være lurt å lage dobbel porsjon fordi den er super å ha på lur i fryseren  sammen med en pakke ekstra god fløteis hvis du skulle få overraskende feriebesøk!

Ingredienser:

2 egg

1 1/2 dl sukker

1 1/2 dl melk

3 ss smeltet smør

3 1/2 dl hvetemel

2 ts bakepulver

Fyll:

3-4 epler

3 ss sukker

3 ts kanel

Fremgangsmåte:

Bruk ei form på 24 cm eller to små på 12 cm.(se bilde)- eventuelt med bakepapir i bunnen.

Sett ovnen på 200 grader.

Smelt smøret. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland alt og pisk røren lett sammen med en håndmikser.

Fyll kakerøren opp i formen og sett den til side.

Fjern kjernehusene på eplene og skrell dem – la det være igjen litt skall til pynt hvis du har røde epler – det blir lekkert! Legg fram en plastpose. Skjær eplene i passelige eplebåter, og legg dem i posen sammen med sukker og kanel.

Stikk eplebåtene tett opp i kakerøren. Klipp mynte over kaken, og strø over litt ekstra sukker og kanel – og du kan gjerne strø på litt perlesukker.

Stek kaken ca 30-35 minutter på 200 grader et stykke ned i ovnen – den skal være godt stekt men ikke for brun.

010

Disse formene er 12 cm – kjøpt på Åhlens – kjempefin størrelse til “venninnekaker” for to-tre personer, ta med seg på besøk, hvis du baker til deg selv eller når du skal lage kake og dere bare er to stykker f eks – da fryser du bare den ene kaken!

På det øverste bildet ser du at jeg har laget dobbel porsjon av sommereplekake med mynte og fordelt kakerøren i fire små former.

001

Her ser du at jeg har klippet mynte oppå kaken og den er klar til steking!

015

Duftende mynteblader – smaken av sommer!

013

Eplesmaken sammen med mynte og vaniljeiskrem er bare helt nydelig til kaffekosen..

Bålpannekos3

Ønsker deg lykke til med sommereplekake!

 

Bålpannekos1

 

 

 

Leave a comment