Eplekake med mynte er smaken av sommer!
Det er utpå sommeren når mynten står mørkegrønn og duftende i hagen at jeg bruker å lage denne eplekaken!
Det kan være lurt å lage dobbel porsjon fordi den er super å ha på lur i fryseren sammen med en pakke ekstra god fløteis hvis du skulle få overraskende feriebesøk!
Ingredienser:
2 egg
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl melk
3 ss smeltet smør
3 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Fyll:
3-4 epler
3 ss sukker
3 ts kanel
Fremgangsmåte:
Bruk ei form på 24 cm eller to små på 12 cm.(se bilde)- eventuelt med bakepapir i bunnen.
Sett ovnen på 200 grader.
Smelt smøret. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland alt og pisk røren lett sammen med en håndmikser.
Fyll kakerøren opp i formen og sett den til side.
Fjern kjernehusene på eplene og skrell dem – la det være igjen litt skall til pynt hvis du har røde epler – det blir lekkert! Legg fram en plastpose. Skjær eplene i passelige eplebåter, og legg dem i posen sammen med sukker og kanel.
Stikk eplebåtene tett opp i kakerøren. Klipp mynte over kaken, og strø over litt ekstra sukker og kanel – og du kan gjerne strø på litt perlesukker.
Stek kaken ca 30-35 minutter på 200 grader et stykke ned i ovnen – den skal være godt stekt men ikke for brun.
Disse formene er 12 cm – kjøpt på Åhlens – kjempefin størrelse til “venninnekaker” for to-tre personer, ta med seg på besøk, hvis du baker til deg selv eller når du skal lage kake og dere bare er to stykker f eks – da fryser du bare den ene kaken!
På det øverste bildet ser du at jeg har laget dobbel porsjon av sommereplekake med mynte og fordelt kakerøren i fire små former.
Her ser du at jeg har klippet mynte oppå kaken og den er klar til steking!
Duftende mynteblader – smaken av sommer!
Eplesmaken sammen med mynte og vaniljeiskrem er bare helt nydelig til kaffekosen..
Ønsker deg lykke til med sommereplekake!