En enkel, deilig og mettende salat med den milde, syrlige bløtosten Castello White!
Denne salaten kan serveres som en egen rett eller jeg har også brukt den som forrett.
Ingredienser:
Castello White ost
issalat
ruccola
appelsiner
pærer
druer
spekeskinke
valnøtter
flaksalt
pepper
Slik gjør du:
Sett fram 1 fat pr. person. Beregn porsjonsstørrelsen etter om du vil at dette skal være hovedrett eller en liten forrett.
Legg først sprø issalat og ruccola i bunnen av fatene. Skrell appelsinen og fjern alt det hvite innenfor skallet. Del appelsinen i skiver, og skjær hver skive i 4-6 biter. Skrell pæren og skjær den opp i litt små pærebåter. Del blå druer i to, fjern eventuelt steinene eller bruk hele steinfrie druer.
Fordel fruktbiter over issalaten.
Bruk 2-4 skiver spekeskinke pr person – riv den i biter eller lag små spekeskinkeruller som du legger ned i salaten.(se bilde.)
Riv rause biter av Castello White – osten som du fordeler utover salaten – bruk nykvernet pepper og strø over litt flaksalt.
Ha de hakkede valnøttkjernene over til slutt.
Det er gode smaker i denne Castello White – salaten!
Dressing er ikke nødvendig – men en smaksak. Så hvis jeg skulle brukt dressing til, så måtte det kanskje være til hovedrett.
Som hovedrett ville jeg servert salaten med et godt brød og kanskje en dressing av rømme eller yoghurt – med en anelse frisk appelsinsmak?
Lykke til med Castello White – salat – til klubbmat , til sommerfesten eller kanskje i en boks i piknik-kurven?