Noen tips til deg om pottebrød!
Pottebrød er morsomt å lage til lunsj sammen med barn eller barnebarn og de kan også være dekorative å sette på festbordet!
Til pottebrød kan du bruke en vanlig gjærdeig som bolledeig eller rundstykkedeig – du kan også putte urter eller andre krydder oppi deigen – alt ettersom hva du skal bruke pottebrødene til!
Oppskriften på Sammensatte rundstykker her på bloggen passer fint!
Leirpottene skal ligge i vann noen timer før du steker brød i dem.
Jeg bruker bakepapir ned i pottene – og min erfaring er at det er enklest å få brødene godt gjennomstekt når pottene ikke er så altfor store – det er lurt å prøve med små leirpotter først og de minste leirpottene er søte å lage små porsjonspottebrød i, samtidig som de er dekorative og morsomme på bordet!
Passelig mengde deig i hver potte er ca 3/4 full – la det heve til det er en liten topp over krukkekanten – pottebrødene er kjempesøte med “hatt” på hodet!
Pottebrød kan stekes på nederste rille – på ca 200 grader i 30-35 minutter – prøv deg fram etter størrelsen på pottene du bruker, og hva som passer med din egen ovn.
Det var gøy å lage pottebrød – denne gangen brukte vi en helt alminnelig bolledeig!
Mmmm…det lukter godt!
God helg med pottebrød-tips – og kakao med krem!
Det er jo fredag!
Lykke til!