Horn med valmuefrø

horn

Dette er deilige horn når du ønsker å lage det bitte lille ekstra – til frokost eller lunsj – kanskje til nistekurven eller hvorfor ikke som tilbehør til den store festen!

Ingredienser til 32 middels store horn:

ca 2 liter hvetemel

2 ts salt

2 ss sukker (kan sløyfes)

6-7 ss smeltet smør

6-7 dl melk

75 gram tørrgjær

Fremgangsmåte:

Lag vanlig gjærdeig – hold som alltid litt igjen på melmengden – så drysser du på mel etterhvert helt til deigen akkurat slipper bakebollen, da er den passelig.

La deigen heve til dobbelt størrelse.

Ta deigen ut på bakebordet og del den i fire deler.

Ta en del om gangen som du kjevler ut til en rund leiv – ca 30 cm i diameter.

Bruk et pizzahjul eller en kniv og del den utkjevlede deigen først i fire og så i åtte biter. Rull fra den bredeste enden innover, legg hornet på stekebrettet med spissen underst og bøy hornet litt i endene. (se bilde.)

Lag 32 horn.

Etterhev hornene til nesten dobbel størrelse – pensle med sammenpisket egg og strø på valmuefrø like før steking.

240 grader/8-10 minutter/midt i ovnen/stekebrett med bakepapir

horn2

Når barna blir ca 4 år og oppover, så er det lærerikt og de synes også at det er morsomt å bake horn!

Lære å kjevle, lære om runding og trekant, dele opp i to, fire , seks , åtte osv – og øve seg på å skjære i trekanter og forme hornene – og til slutt telle til 32 – veldig kjekt!

Så er det stor stas å spise dem!

horn3

Lykke til med bakingen hvis du har lyst til å lage horn med valmuefrø – og kanskje får du hjelp av ivrige små venner du også!

horn1

 

 

Leave a comment