Tebirks

tebirks2

Tebirks er en stor favoritt her hos oss!

De er luftige og sprø – de passer godt til frokost, lunsjbordet eller som brød til middagsretter!

Ingredienser til ca 40 tebirks:

3 liter hvetemel

3 ss sukker

6 dl melk

3 dl vann

3 egg

2 pk tørrgjær

——–

2-3 ss smeltet margarin til utbakingen

1 egg til pensling

valmuefrø til topping

240 grader /10-12 minutter/midt i ovnen/stekebrett med bakepapir

Fremgangsmåte:

Lag en vanlig gjerdeig og hev deigen til dobbelt størrelse.

Ta deigen ut på bakebordet og del den i tre deler.

Kjevle ut et rektangel om gangen på ca 20X70 cm eller litt mindre hvis du ønsker dem litt tykkere. Pensle smeltet smør på på langs – 2/3 deler av deigen. Den øverste delen blir usmurt. Brett deigen i tre med den usmurte delen først inn, så legger du det brettede rektangelet med skjøten ned, og deler med en skarp kniv i jevne biter på ca 5 cm i bredde. (se bilde)

Etterhev tebirksene på stekebrettet til nesten dobbelt størrelse. Pensle dem med egg og strø på valmuefrø. De skal stekes gyllenbrune.

Etter stekingen avkjøles de på rist.

Disse tebirksene er supre å ha i fryseren – de blir som nystekte når du varmer dem litt i ovnen før servering!

tebirks3

Her ser du deigen er smurt og brettes..

tebirks4

Du ser også at deigen min er litt klissete – Humlehagemat er så absolutt ikke perfekt! Jeg kunne brukt litt mer mel til utbakingen!

Men egentlig så er denne deigen veldig god å jobbe med – du behøver nesten ikke mel på benken – og så hever tebirksene så godt at om de blir litt bulkete sånn som mine ble i kveld så jevner de seg alltid ut og blir superlekre likevel!

tebirks1

Mmmm…det ble kjempegode tebirks på en torsdagskveld!

tebirks

Kjære matvenn – lykke til med dine tebirks!

Kanskje til frokosten i helgen?

Leave a comment