Scampi-spyd

scampi2

Scampi fra frysedisken halvtines på benken. Legg trespydene i vann. Rens scampiene godt, men  halen kan sitte igjen hvis du liker det. Skyll dem, og tørk godt med kjøkkenpapir.

Tre 4-5 scampi inn på hvert spyd. Legg spydene i kjøleskapet mens du lager marinade.

MARINADE:

3-4 ss soyasaus

2 ss olivenolje

5-10 ss søt chilisaus (etter smak)

1 liten bit raspet ingefær

1 stor knust hvitløksbåt

presset lime

presset sitron

Legg spydene på et egnet fat. Tøm marinaden over, og pass på at alle spydene er smurt med marinade. Dekk med plast, og la spydene ligge kjølig en times tid, eller til du skal bruke dem.

scampi

 Stekingen av scampispydene tar bare noen få minutter.

 scampi1

Det er egentlig veldig koselig å steke spydene etter at gjestene har satt seg rundt bordet! Fordi det dufter så vidunderlig og ser veldig fristende ut!

scampi2

 Bruk en stor stekepanne. Legg spydene i middels varm panne, og stek dem 2-3 minutter på hver side – ikke for lenge – de skal ikke bli seige i kjøttet, men passelig gylne og sprøstekte.

scampi5

Spydene serveres med en gang, helt nystekte og knasende sprø – som forrett eller hovedrett eller som en smårett på tapasbordet – eller som her på bildet som en liten kveldsrett med kun et nystekt foccaciabrød til – velbekomme!

scampi3

Hvis du ønsker oppdateringer og vil følge med i alt som skjer på Humlehagemat, kan du gå inn på Humlehagemat sin egen FB side og like siden, du finner siden her.

 

Leave a comment