Iskrem er gjerne favorittdesserten for mange!
Akkurat denne iskremoppskriften er litt sånn – tja..hva skal jeg si? Den er igrunn herlig mormoraktig! Den smaker naturlig av deilig vanilje og er passelig søt – den minner om tiden før 2 liters isboksene kom i butikken – da mødrene lagde iskrem fra grunnen av i avlange metallformer – gjerne med matpapir som stakk opp over kantene, og det var en spennende dessert når det skulle være noe ekstra godt!
Du trenger ei form på ca 1 1/2 liter og frysetid på ca 3 timer.
Grunnoppskrift på iskrem 4-6 personer:
4 eggeplommer
3 ss sukker
1/2 vaniljestang eller 1/2 ts med vaniljefrø (helsekosten)
3 eggehviter
6 dl fløte
Fremgangsmåte:
Visp eggehvitene stive og sett dem til side. Visp kremen og sett den i kjøleskapet.
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Del vaniljestangen og skrap ut frøene – så rører du vaniljefrøene inn i eggedosisen.
Tilslutt blander du alt lett sammen med en slikkepott – rør fra bunnen og oppover slik at alt blander seg godt. Tenk gjennom hvilken form du vil bruke og skyll formen i kaldt vann. Fyll iskremblandingen i formen, og dekk med plast, folie eller et lokk. La iskremen stå i minst 3 timer i fryseren før servering.
Her ser du min iskrem som blir blandet godt sammen med slikkepotten og gjort klar til å fryses.
Iskrem kan være så mye!
Det kan være alt fra ei kule iskrem i ei iskjeks – til festis med bær, frukt og sjokolade og mye annet godt!
Her er grunnoppskriften på iskrem laget som ei iskake med hakket sjokolade – så mikset jeg sammen 1/2 liter blanding av rips og solbær fra fryseren og 1 dl sukker til en tykk bærsaus som ble servert i ei mugge ved siden av.
Mild vanilje-iskrem uten E-stoffer – og med naturlige ingredienser!
Lykke til!