Kyllingkjøttboller med hvitløksdressing

Kyllingkjøttboller1

Disse  kyllingkjøttbollene er gode til tapasbordet!

Du kan lage dem god tid i forveien, og bare varme dem opp igjen i folie eller i ei form med lokk før servering.

Kyllingkjøttboller med hvitløksdressing er en lettvint tapasrett å bringe med seg i et spleiselag eller hvis du blir spurt om å lage mat til en vennefest eller et større selskap!

Her er kyllingkjøttbollene tredd inn på spyd slik at det er enkelt å forsyne seg – og det er populært med kyllingkjøttbollespyd hos barna – kanskje en ide til barnebursdagsfeiringen istedenfor pølse og brød?

Kyllingkjøttboller er supre å ha liggende i fryseren – da har du alltid noe godt til en spontan kveldstapas!

Ingredienser til 30-40 kjøttboller avhengig av størrelsen:

400 gram kyllingkjøttdeig

2 ss strøkavring

1 ts salt

1/4 ts chilipulver eller støtt tørket chili

1/2 ts kanel

1 egg

2 ss vann

pepper?

Fremgangsmåte:

Bland alt godt sammen. Steik små kjøttboller på middels varm panne. Disse kjøttbollene skulle brukes til tapas og ble tredd inn på trespyd to og to sammen og dekket med aluminiumsfolie – så ble de varmet opp igjen innpakket i folien før servering.

Hvitløksdressing:

1 boks seterrømme

1 pk majones

1 klype salt

1 klype pepper

2-3 fedd presset hvitløk

Fremgangsmåte:

Bland alt. Smak om du synes det er nok hvitløk – eventuelt mer pepper og salt. La dressingen stå et par timer i kjøleskapet.

Kyllingkjøttboller

Kyllingkjøttboller på tapasbordet – på spyd, blandet med stekte  grønnsaker eller i favorittsausen?

Lykke til!

 

Leave a comment