Med denne greske bondesalaten kan du skape middelhavsstemning rundt bordet ditt!
Oppskriften stammer fra en feriereise til Korfu – og den greske salaten har lokale forskjeller ettersom hvor du befinner deg i Hellas.
Grekerne har stor respekt for maten og bruker alltid fabelaktig gode og friske råvarer!
Olivenfrukten, brødet og vinen blir gjerne sett på som symboler for livet – og den greske matlagingskunsten sirkler gjerne omkring disse gode ingrediensene. Oliven og den gode olivenoljen – brød og husets vin – det er matvarer som helst ikke skal mangle i det greske hjemmet når de nyter maten og samler generasjoner rundt matbordet!
Ingredienser til Gresk bondesalat (4 personer):
Ca 1 kg tomater
1middels stor rød løk eller 2 små
1 grønn eller rød paprika
1 agurk
80-100 gram sorte oliven
200 gram fetaost
oregano frisk eller tørket
1-2 ss extra virgin olivenolje
vineddik
1 klype salt
Fremgangsmåte:
Del tomatene i båter eller del tomatene i to hvis du bruker cherrytomater. Del opp agurken i skiver, og så i fire. Skjær løken i tynne ringer.
Legg dette i ei salatskål. Strø over ei klype salt. Strø over litt oreganokrydder. Legg på fetaosten i rause biter til slutt – sammen med oliven og tøm over olivenoljen og vineddik – her er det supert å bruke humlehage-eddik – du finner oppskrift på bloggen.
Til denne greske bondesalaten serveres tzatziki og godt brød.
Her ser du min greske bondesalat – jeg brukte grønne oliven i dag – en smaksak!
Gresk bondesalat – smaken av sommer!