Gresk bondesalat

Humlehagemat

Med denne greske bondesalaten kan du skape middelhavsstemning rundt bordet ditt!

Oppskriften stammer fra en feriereise til Korfu – og den greske salaten har lokale forskjeller ettersom hvor du befinner deg i Hellas.

Grekerne har stor respekt for maten og bruker alltid fabelaktig gode og friske råvarer!

Olivenfrukten, brødet og vinen blir gjerne sett på som symboler for livet – og den greske matlagingskunsten sirkler gjerne omkring disse gode ingrediensene. Oliven og den gode olivenoljen – brød og husets vin – det er matvarer som helst ikke  skal mangle i det greske hjemmet  når de nyter maten og samler generasjoner rundt matbordet!

Ingredienser til Gresk bondesalat (4 personer):

Ca 1 kg tomater

1middels stor rød løk eller 2 små

1 grønn eller rød paprika

1 agurk

80-100 gram sorte oliven

200 gram fetaost

oregano frisk eller tørket

1-2 ss  extra virgin olivenolje

vineddik

1 klype salt

Fremgangsmåte:

Del tomatene i båter eller del tomatene i to hvis du bruker cherrytomater. Del opp agurken i skiver, og så i fire. Skjær løken i tynne ringer.

Legg dette i ei salatskål. Strø over ei klype salt. Strø over litt oreganokrydder. Legg på fetaosten i rause biter til slutt – sammen med oliven og tøm over olivenoljen og vineddik – her er det supert å bruke humlehage-eddik – du finner oppskrift på bloggen.

05

Til denne greske bondesalaten serveres tzatziki og godt brød.

02

Her ser du min greske bondesalat – jeg brukte grønne oliven i dag – en smaksak!

04

Gresk bondesalat – smaken av sommer!

Leave a comment