I dag fikk jeg servert bringebær-vafler til lunsj og det var veldig godt!
Som tilbehør til bringebær-vaflene ble det servert te, kaffe, forskjellige oster og forskjellige frosne bær som var nyrørte i foodprossoren sammen med litt sukker etter smak. Sammen med syltetøyet var det vaniljekesam og det smakte fortreffelig!
Ingredienser:
6 dl lettmelk
100 gram bringebær
3 dl hvetemel
1 dl fin sammalt hvete
1 dl små havregryn
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
3 store egg eller 4 små
1 dl rapsolje
Fremgangsmåte:
Ha alt det tørre i en bolle. Visp sammen melk og bringebær med en stavmikser i en annen bolle. Spe med bringebærmelken til vaffelrøren blir jevn.Tilsett egg og olje. La vaffelrøren stå på disken og svelle ca 1/2 time.
Stek gylne vaffelplater i vaffeljernet.
Velbekomme!