Bringebær-vafler

 

Bringebærvafler

I dag fikk jeg servert bringebær-vafler til lunsj og det var veldig godt!

Som tilbehør til bringebær-vaflene ble det servert te, kaffe, forskjellige oster og forskjellige frosne bær som var nyrørte i foodprossoren sammen med litt sukker etter smak. Sammen med syltetøyet var det vaniljekesam og det smakte fortreffelig!

Bringebærvafler1

Ingredienser:

6 dl lettmelk

100 gram bringebær

3 dl hvetemel

1 dl fin sammalt hvete

1 dl små havregryn

1 1/2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts kardemomme

1/2 ts salt

3 store egg eller 4 små

1 dl rapsolje

Fremgangsmåte:

Ha alt det tørre i en bolle. Visp sammen melk og bringebær med en stavmikser i en annen bolle. Spe med bringebærmelken til vaffelrøren blir jevn.Tilsett egg og olje. La vaffelrøren stå på disken og svelle ca 1/2 time.

Stek gylne vaffelplater i vaffeljernet.

bringebærvafler2

Velbekomme!

Leave a comment