Grove kavringer

Kavringer3

Nå er vi jo midt i den årstiden da det er deilig med små kaffepauser på trappa – eller en tekopp i solveggen!

Disse kavringene er  akkurat passelig grove, de blir sprø og de er alle tiders å ha på lur i en boks hvis noen stikker innom!

Men pass på –  for de har en tendens til å forsvinne ganske fort!

Oppskrift på grove kavringer:

50 gram gjær

5 dl melk

1 ts salt

200 gram smør

90 gram sukker (1 dl)

350 gram grov sammalt hvete (knapt 5 1/2 dl)

500 gram hvetemel (ca 8 – 8 1/2 dl)

Fremgangsmåte:

Bland det tørre. Smuldre smøret i det tørre. Tilsett væske og lag en vanlig gjærdeig. Heve til dobbelt størrelse.

Slik lager du kavringene:

Ta deigen ut av bollen og kna den godt. Del deigen  i ca 48 biter, trill ut små ovale  boller som legges på stekebrett med bakepapir.

Heves til ca dobbelt størrelse.

Stek de ovale bollene i 10 minutter på 230 grader – de skal bli lys gylne.

Når de er ferdige, så tar du de ut av ovnen og avkjøler dem litt.

Skru ovnen ned til ca 80 grader.

Kavringer

Når bollene er avkjølt litt, så deler du bollene på langs med en gaffel – snittflaten skal være ruglete. (se bilde)

Legg de delte bollene utover stekeplater med snittflaten opp.

Når ovnen er passelig varm, så tørker du kavringene 2-3 timer – husk  med ovnsdøra på gløtt – og du kan gjerne tørke flere brett samtidig.

Du kan bruke varmluft hvis du har – da kan det være lurt å skru ned varmen til ca 70 grader.

10 minutter/230 grader/stekebrett/midt i ovnen/tørke 70-80 grader/2-3 timer/eventuelt varmluft under tørkingen

Kavringer1

Kavringene kan du oppbevare i dekorative store glass med lokk – eller i yndlings-kakeboksen din eller kanskje lage til et personlig glass med hjemmelagede kavringer oppi – som en vennegave?

Husk at kavringene skal være helt tørre før du legger på lokket.

Kavringer4

Her ser du mine kavringer!Jeg lager gjerne dobbel porsjon – for det er helt sant!

De har nemlig en merkelig  tendens til å forsvinne – ganske fort!

Kavringer5

Leave a comment