Raclette

 

Raclette

Raclette – den berømte sveitsiske osten!

Joda, raclette er så absolutt den sveitsiske høyt elskede nasjonalretten!

Den beste raclette-osten lages i de sveitsiske alpene, den har en helt utsøkt smak og er hovedindgrediensen i måltidet. Det sies at lokale bønder og gjetere la ost på varme steiner og i nærheten av åpen ild når det nærmet seg måltidene – så skrapte de den smeltede osten over maten sin. Tilbehør var gjerne urtete eller lokal vin – det høres jammen deilig ut, ikke sant?

Osten ble etter hvert kjent som ideell å smelte og helt nydelig  på smak!

raclette2

Det finnes mange forskjellige typer raclette-jern å få kjøpt i butikkene som bare kan settes midt på bordet – og vips! Alt ligger plutselig til rette for en herlig raclettemåltid!

Raclette – det kan gjøres veldig enkelt med bare litt ost, grønnsaker og dip, eller med forskjellige sauser til kjøttbiter, fisk eller skalldyr som stekes oppå raclettejernet.

Et forslag kan være bacon, biffstrimler, squash, champinigon, asparges, sylteagurk, salat, tomater, bernaisesaus og oliven – her er det smaken og fantasien som bestemmer! Barna elsker gjerne små loffskiver med ost oppå som kan smeltes i de små raclette-pannene som settes inn under jernet – det blir som små deilige ostesmørbrød – de voksne elsker det også!

Men det aller beste?

raclette4

Det er at et raclettemåltid kan vare i flere timer! Det er enkelt, spennende, skaper aktivitet rundt bordet, varme…og hjertelighet!

raclette3

Just for fun!

raclette1

Enjoy.

 

Leave a comment