Boller med mandelfyll er vanlige hveteboller med en aldri så liten overraskelse i midten!
Du kan bruke din egen favoritt-bolleoppskrift eller oppskriften på hveteboller her på Humlehagemat.
Min bolleoppskrift finner du her.
Oppskrift på mandelfyll:
400 gram mandler
100 gram melis
2 eggehviter
eventuelt litt vann
Fremgangsmåte:
Lag bolledeig og hev den til dobbelt størrelse.
I mens bollene hever lager du mandelfyll. Mal mandlene. Ha i melis. Bland dette med to eggehviter. Rør godt, massen blir fast, men skal henge sammen. Ha i vann hvis massen er tørr – begynn med en spiseskje til passelig mandelmasse-konsistens.
Trill ut vanlige boller og legg dem på stekebrett med bakepapir.
Ta en bolle, klem den litt flatt utover i hånden din. Fyll ei stor teskje med mandelfyll i midten. Brett godt og snurr sammen slik at åpningen blir tett over mandelmassen og legg denne siden ned. Fortsett til alle bollene er fylte.
Hev bollene som vanlige boller. Pensle med egg og strø over perlesukker før steking.
Stekes gylne på 230-240 grader 10-12 minutter.
Kjempegode boller med smak av “det lille ekstra” – til kaffen, til fastelavn, til selskap eller oppi nistekurven. Lykke til!