Er du blant dem som elsker brownies?
Av og til kan det være koselig å overraske noen eller deg selv med noe skikkelig godt..ja, noe som smelter i munnen og smaker ekte – akkurat slik som ei god sjokoladekake skal gjøre!
En ekte, smakfull og helt ubeskrivelig fløyelsmyk brownie!
Drømmer du om å komme deg litt vekk fra posevariantene i butikkhyllene og heller lage ei enkel og god kake fra grunnen av? Kaken er enkel å lage og den er nydelig sammen med is og bær, men den kan så absolutt serveres uten tilbehør også – du bestemmer!
Ingredienser:
200 gram lys melkesjokolade
100 gram smør (ikke margarin)
2 egg
1,5 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
175 grader/15-20 minutter/rund form 20-22 cm – eller har du lyst til å lage små søte kjærestekaker for to?
Da kan du bruke små former – fryse kakene ned og ta fram en om gangen som en hyggelig overraskelse!
Fremgangsmåte:
Hakk 100 gram sjokolade. Sjokoladen smeltes i smøret. Pisk eggedosis. Bland det tørre og smøret med den smeltede sjokoladen sammen til ei smidig kakerøre. Kakerøren fylles i formen, og resten av sjokoladen (100 gram) strøes over kaken før steking. Kaken skal skjelve litt når du tar den ut av ovnen, så synker den sammen og stivner etterhvert.
Humlehage- brownies – lykke til!
1 thought on “Lys brownies”