Det er utrolig mange variasjoner av lasagne – men her kommer min personlige favoritt!
Ingredienser:
2 store løk
3-4 hvitløksbåter
3-4 ss olivenolje
2-3 bokser hermetiske hakkede tomater
friske urter som basilikum, timian og oregano eller bruk tørkede
1 laurbærblad
ca 3 ss søt chilisaus
2-3 ss tomatpure
1-2 store raspede gulrøtter
noen spinatblader?
ca 12 lasagneplater
2-3 dl ost (f eks cheddar, sveitserost,norwegia – du kan også blande)
salt og pepper
Bland alt og la tomatsausen koke ca 20 minutter.
Hvit saus:
2-3 ss smør
3 ss hvetemel
6-7 dl melk
salt og pepper
3-4 osteskiver oppi sausen
ekstra revet ost mellom lagene når du skal ha lasagnen i formen
200 grader/45-60 minutter/rille nr 2 nedenfra/avkjøles minst 1/2 time før servering
Smak begge sausene godt til før du legger dem lagvis i ei smurt lasagneform – er det store biter av grønnsaker i tomatsausen, så kan du bruke stavmikseren noen sekunder.
Legg først tomatsaus, så lasagneplater, hvit saus og litt revet ost – og slik fortsetter du til de siste lasagneplatene er på plass og husk at du avslutter med hvit saus og revet ost på toppen.
Jeg steker den første halvtimen med aluminiumsfolie over formen – så uten folie siste del av steketiden – til lasagnen er gylden og lekker!
Noen ganger har jeg litt ekstra godsaker oppi sausen utenom oppskriften..
“ Kjøkkenet er hjemmets hjerte”, hadde Lola ofte sagt til ham. ” Når et hjem har et varmt og travelt kjøkken, kan du være sikker på at de som bor der er sunne og sterke”
Utdrag fra boken MOFONGO – Mat for sjelen
” Jeg kan fortelle deg hva himmelen er for meg. Det er dette bordet her, med alle jeg noen gang har vært glad i, sittende rundt. Vi spiser et festmåltid vi har laget sammen, og vi ler og forteller historier. Noen ganger gråter vi litt også, men for det meste så har vi det storartet. Det er min himmel.”
Abulele Lola fra boken MOFONGO – Mat for sjelen
Var ikke dette helt nydelig sagt?
Deilig mat og bare samles rundt bordet – joda, det jubler litt ekstra i blodet !
For mat samler sjeler.
Lykke til med italiensk lasagne – og fine stunder rundt matbordet!