Vafler med spelt og havregryn

speltvafler

Dette er en super oppskrift på vafler som blir ganske næringsrike på grunn av grov spelt, havregryn og egg,  og det er lite fett og sukker i denne vaffelrøren.  Kanskje en ide å lage grove vafler som en aldri så liten overraskelse i matpakken?

Grove vafler er herlig hverdagsmat når vi har lyst på noe ekstra godt, det er deilig turmat og det er veldig enkelt å lage slike vafler ved hyggelig overraskelse-besøk! 

 

GROVE VAFLER ( 5 store plater) :

3 egg

2 dl sammalt grov spelt

2 dl hvetemel

1 dl havregryn

en klype salt

1/2 ts bakepulver

1/4 ts kardemomme

1 ts vaniljesukker

1/2 dl brunt sukker

5 dl melk

2 ss smeltet smør

 

Fremgangsmåte:

Bland det tørre først. Bland inn melk og egg, og ha i smeltet smør til slutt.

Vaffelrøren skal svelle 20-30 minutter før steking.

Stek gylne vafler som avkjøles på rist.

TIPS:

Du kan bruke yoghurt eller kefir i vaffelrøren – bytte ut halvparten av melkemengden hvis du vil. Sukkeret kan byttes ut med Sukrin Gold eller sløyfes.

Det tørre kan blandes sammen hjemme – og tilsettes det våte f eks på hyttetur eller ved vaffelsteking ute i det fri. Disse vaflene er nydelig nistemat til voksne og barn!

Vaflene kan også med hell lages hvis noen i familien har dårlig matlyst, og serveres med fristende næringsrikt pålegg.

speltvafler1

Lykke til!

Leave a comment