Dette er en super oppskrift på vafler som blir ganske næringsrike på grunn av grov spelt, havregryn og egg, og det er lite fett og sukker i denne vaffelrøren. Kanskje en ide å lage grove vafler som en aldri så liten overraskelse i matpakken?
Grove vafler er herlig hverdagsmat når vi har lyst på noe ekstra godt, det er deilig turmat og det er veldig enkelt å lage slike vafler ved hyggelig overraskelse-besøk!
GROVE VAFLER ( 5 store plater) :
3 egg
2 dl sammalt grov spelt
2 dl hvetemel
1 dl havregryn
en klype salt
1/2 ts bakepulver
1/4 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1/2 dl brunt sukker
5 dl melk
2 ss smeltet smør
Fremgangsmåte:
Bland det tørre først. Bland inn melk og egg, og ha i smeltet smør til slutt.
Vaffelrøren skal svelle 20-30 minutter før steking.
Stek gylne vafler som avkjøles på rist.
TIPS:
Du kan bruke yoghurt eller kefir i vaffelrøren – bytte ut halvparten av melkemengden hvis du vil. Sukkeret kan byttes ut med Sukrin Gold eller sløyfes.
Det tørre kan blandes sammen hjemme – og tilsettes det våte f eks på hyttetur eller ved vaffelsteking ute i det fri. Disse vaflene er nydelig nistemat til voksne og barn!
Vaflene kan også med hell lages hvis noen i familien har dårlig matlyst, og serveres med fristende næringsrikt pålegg.
Lykke til!